Brobygning

Brobygning er vejlednings- og undervisningsforløb i overgangen til ungdomsuddannelserne

Brobygning er et vejlednings- og undervisningsforløb på en institution, der udbyder ungdomsuddannelse. Formålet er at give den unge bedre mulighed for og motivation til at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse samt udvikle den unges faglige og personlige kompetencer.

Brobygning tilbydes alle elever i 10. klasse og elever i 9. klasse, som i 8. klasse er vurderet ikke-uddannelsesparate. Herudover tilbydes det også unge uden for skolen, som har brug for afklaring.

Hvis skolen (skolelederen) og Ungdommens Uddannelsesvejledning skønner, at det ikke vil gavne eleven af komme i brobygning, kan eleven undtages for dette.

Et brobygningsforløb varer mellem 2 og 10 dage. I 10. klasse varer den obligatoriske brobygning en uge.

Se også:

2. marts 2017

pe

08.03.17
Obligatoriske emner
Tre obligatoriske emner indgår i undervisningen i folkeskolen
30.09.10
Kommunalbestyrelsen
Alle kommuner styres af en kommunalbestyrelse, der vælges hvert fjerde år. Regler om kommunalbestyrelsen findes i lov om kommunernes styrelse.