Eksempler på andres materialer

Eksempler fra skoler og kommuner, til inspiration for jeres lokale valgkampagne

Der uploades eksempler løbende:

Skoler:

TV2 Fyns politiske magasin "Til Sagen" kigger nærmere på problematikken med den manglende opbakning til skolebestyrelsesvalget rundt om i landet. Skole og Forældres formand Mette With Hagensen og Mogens Mulle Johansen, formand for uddannelses-, børne- og familieudvalget i Assens Kommune giver deres besyv til debatten. Se klippet her:
Til Sagen: Lille opbakning til valget til landets skolebestyrelser

Humlebæk Skole har benyttet sig af Skole og Forældres materialer. Se det flotte resultat her:
Info 1
Info 2

Sønderbroskolen i Aalborg har lavet en informativ video fra de siddende skolebestyrelsesmedlemmer til interesserede forældre. Her fortæller de om deres oplevelser af skolebestyrelsesarbejdet og graden af indflydelse.
​Sønderbroskolen

Skolecenter Hirtshals har fået hjælp af elevrådsrepræsentanter til at lave en video om, hvorfor de synes at skolebestyrelsesvalget er vigtigt:
Video/Skolecenter Hirtshals

Midtskolen i Dalby ved Faxe har sat skolebestyrelsesvalget øverst på lystavlen og kombinerer opstillingsmødet med et relevant foredrag. Her har skolen valgt et fokus på mobiltelefoni:
Midtskolen/opstillingsmøde

Sønderskov-Skolen i Sønderborg har oprettet en hel informationsside i forbindelse med skolebestyrelsesvalget. Her findes information om valgets formalia og tidsplan og så har de også fået lavet videoer med både elever, skolelederen og skolebestyrelsesformanden:
​Sønderskov-Skolen

Aalestrup skole i Vesthimmerlands kommune har lavet en informerende og let overskuelig underside på skolens hjemmeside, hvor forældrene let kan tilgå bekendtgørelse, tidsplan og uddybende informationsfolder vedrørende skolebestyrelsesvalget.
​Aalestrup Skole

Spurvelundskolen i Odense har på opslagstavlen annonceret de foreløbige formalia vedrørende valget sammen med en testimonial fra skolelederen om vigtigheden af skolebestyrelsen og det givtige samarbejde mellem skoleleder og skolebestyrelse.
​Spurvelundskolen

Holbæk By Skole har allerede benyttet folder-skabelonen, som findes under vores materialer, her på siden. Se, hvordan de har udformet den.
Holbæk By Skole

Vesterbro Ny Skole i København holder temauge, hvor skolebestyrelsen har en stand en af aftenerne, hvor forældrene kan kigge forbi og høre mere om skolebestyrelsen.
​Vesterbro Ny Skole

Kirke Hyllinge Skole har valgt at tilgå hvervning af nye skolebestyrelsesmedlemmer på samme vis, som hvis det var en jobstilling. Samtidigt har de opbygget en udførlig underside i anledning af valget.
​Kirke Hyllinge Skole

Kommuner

Flere kommuner har på forskellig vis gjort opmærksom på skolebestyrelsesvalget via kommunens hjemmeside

Furesø kommune

Frederiksberg Kommune

Aalborg Kommune

Roskilde Kommune

Lejre Kommune

Aalborg Kommune

Tårnby Kommune

Vejen Kommune

Københavns kommune har udarbejdet en reel valgkampagne, komplet med plakater til skolerne, byrumsplakater og en række videoer til Facebook. *opdateres løbende*
Byrumsplakater
Skoleplakater
Videoer:
Video A
Video B
Video C

Medier og politikere

Formanden for børne- og skoleudvalget i Albertslund har personligt sat fokus på skolebestyrelsesvalget til lokalavisen, og hvorfor det er vigtigt at deltage.
Albertslund Posten

Skolebestyrelsen på Alslev Skole er gået til trykken for at informere om mulighederne ved at sidde i skolebestyrelsen. De går nemlig efter kampvalg!
Ugeavisen Varde

Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti opfordrer forældrene i folkeskolen til at stille op til det kommende skolebestyrelsesvalg.
​Alex Ahrendtsen

Annette Lind fra Socialdemokratiet støtter også op om forældre i skolebestyrelsen.
​Annette Lind

Anni Matthiesen fra Venstre håber på et stort opbud til skolebestyrelsesvalget.
​Anni Matthiesen

Laver din skole eller kommune noget specielt i forbindelse med skolebestyrelsesvalget og tænker du, at det kunne inspirere andre, så kontakt Karen Andersen, ksta@skole-foraeldre.dk eller Ingelise Andersen, ia@skole-foraeldre.dk.

15. juni 2018

21.08.14
Udvikling af samarbejdet mellem skole og nydanske forældre
Samarbejdsprojekt mellem Greve Kommune og Skole Forældre i perioden 2013-2015.
27.03.17
Tema- og projektforløb
De fleste skoler har traditioner for tema- eller projektforløb, hvor det normale skoleskema er tilsidesat for en periode