Få flere til at bruge folkeskolen

Få inspiration til, hvordan I kan sætte folkeskolen positivt på dagsordenen

Folkeskolen er udfordret på sit omdømme, og en stadig større andel af forældrene vælger folkeskolen fra.

Forældrene er usikre på, hvorvidt:

• Folkeskolen sikrer gode arbejdsvaner for eleverne
  • Børnene oplever, at folkeskolen giver den rette nærhed/empati
  • Eleverne i folkeskolen bliver udfordret tilstrækkeligt
  • Kvaliteten af skoledagen er god nok
  • Der er ro og disciplin
  • Folkeskolen kan håndtere mangfoldigheden af børn

(Kilde: AB Analyse, 2017)

Men de samme forældre kender kun flygtigt den lokale folkeskole – og vi ved, at folkeskolen er langt bedre end sit rygte. Derfor er Skole og Forældre gået sammen med Skolelederforeningen og de øvrige skolepolitiske organisationer – BUPL, Børne- og Kulturchefforeningen, Danmarks Lærerforening, Danske Skoleelever og KL – om at udvikle et inspirationsmateriale, som kan bruges til at sætte folkeskolen positivt på dagsordenen ved så mange lejligheder som muligt.

Hent materialet her: Få flere til at bruge folkeskolen. Inspirationsmateriale til skolevæsener og skoler.

Læs blandt andet:

• Sådan kan I mobilisere jer lokalt
  • Kend forældrene i jeres lokalområde
  • Husk målgruppen og pral af det rigtige
  • Brug medierne
  • Tal der taler

1. november 2018

pe

30.09.10
Efterskole
En efterskole er en koststole for unge mellem 14 og 18 år, der iht. lov om frie kostskoler tilbyder undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte...
27.11.15