Forældreindflydelse

Forældrenes indflydelse på deres børns skole er slået fast i folkeskoleloven.

Allerede i formålsparagraffen gøres forældrene til medspillere i skolens projekt, og i paragrafferne om skolebestyrelsen fastlægges forældrenes formelle indflydelse. Med flertallet i bestyrelsen har forældrene gode værktøjer til at præge skolen: fastlæggelsen af budgettet prioriterer skolens ressourcer, tilsynspligten er en ret og en pligt til at forholde sig til den daglige drift, mens formuleringen af principper er bestyrelsens mulighed for at vedtage en politik på de enkelte områder.

8. april 2015

cg

12.08.11
Undervisningsmiljø
Lov om undervisningsmiljø trådte i kraft i 2001 og omfatter det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø.
30.09.10
Kvalitetsrapport
For at tydeliggøre det kommunale ansvar for folkeskolen skal den enkelte kommunalbestyrelse udarbejde en kvalitetsrapport hvert andet år, som skal...