Forældrestøtte til undervisningen

Ingen kan bedre end læreren tilrettelægge og gennemføre et undervisningsforløb der tager højde for børnenes faglige og personlige udviklingsniveau og sigter på fagets kompetencemål

Men forældrene kan på forskellig måde bringe et pust fra livet i samfundet ind i skolen. De kan have lokale roller og viden, de kan demonstrere deres fag, eller de kan fortælle eller vise film om et emne, en rejse m.m. Nogle skoler opfordrer forældrene til at skrive sig på en forældrebank med et emne de kan optræde med. Det kan måske bruges i et af fagene eller til en temadag, eller skolen kan arrangere en dag hvor forældrene overtager undervisningen mens lærerne afholder et pædagogisk seminar. Der er også gode erfaringer med at tilrettelægge undervisningen, så forældrene inddrages via elevernes hjemmearbejde – se nærmere på www.foraeldresomressource.dk.

12. februar 2019

fzb

26.04.11
Konference i Rom om læring mellem generationerne
Indbydelse til konference i Rom d. 10.-11. november 2011 om læring mellem generationerne
21.11.15
Landsmøde vil have konkrete mål for dannelse i folkeskolen
Dannelse i folkeskolen var i fokus på Skole og Forældres landsmøde, hvor Rasmus Edelberg blev valgt til ny næstformand.