Kriterier

Kriterier

Læs mere om konkurrencebetingelserne her. Alle folkeskoler kan deltage i DM i skoleudvikling. Det kan også være flere skoler, der deltager med et udviklingsprojekt, de har været sammen om.

kriterier

Hvem kan deltage?

Alle folkeskoler kan deltage i DM i skoleudvikling. Det kan også være flere skoler, der deltager med et udviklingsprojekt, de har været sammen om. Ved tilmeldingen skal der angives et navn på en person, der er ansvarlig for skolens tilmelding. Er tilmelder ikke skolens leder eller skolebestyrelsens formand, skal disse som minimum være indforståede med tilmeldingen.

Hvordan deltager man?

Vi åbner for nye tilmeldinger i marts måned 2017.
Udfyld webformularen (kommer snart) – så er I med i konkurrencen og har bidraget til videndelingen om god skoleudvikling. 

Hvad sker der, når jeg har udfyldt tilmeldingsformularen?

Når formularen er udfyldt og indsendt, bliver der afsendt en automatisk genereret mail som en kvittering til den email-adresse, der bliver indtastet i formularen. Sekretariatet bag DM i skoleudvikling vil efterfølgende lave et opslag her på hjemmesiden om jeres udviklingsprojekt på baggrund af det, I har skrevet i formularen, og lave et opslag på DM i skoleudviklings facebook-side med et link til hjemmesiden.

Hvad kan vi gøre for at vinde?

Det vigtigste har I allerede gjort, nemlig udviklingen af skolen!
Ellers bliver udviklingsforløbet bedømt efter kriterier, som I kan se under punktet:
Hvilke kriterier bliver projekterne bedømt efter?

Hvad kan vi gøre for at vinde publikumsprisen?

Efter tilmeldingen kan I styrke jeres chancer ved at dele og ’synes godt om’ Dm i skoleudviklings Facebook-opslag om jeres udviklingsprojekt. Det Facebook-opslag, dm i skoleudvikling laver om et tilmeldt udviklingsprojekt, der opnår flest ’synes godt om’ og delinger, vinder publikumsprisen. (Helt præcist måler vi opslagets ’synes godt om’ ganget med det antal gange, opslaget er blevet delt frem til deadline den 6. oktober 2017 kl. 12.00.)

Hvad indebærer det at deltage?

Først og fremmest bidrager I til videndeling om skoleudvikling. Når I indsender jeres tilmelding, siger I samtidig ja til, at organisationerne bag DM i skoleudvikling må videreformidle jeres erfaring, som den kommer til udtryk i jeres tilmelding. Det vil vi gøre via pressearbejde og gennem de kanaler, organisationerne bag DM i skoleudvikling, almindeligvis bruger. I tilmeldingen bliver I også spurgt, om vi må henvise andre skoler til jer. Hvis I svarer ja, svarer I samtidig ja til, at vi videreformidler navn, emailadresse og telefonnummer på kontaktpersonen. Vinderne af DM i skoleudvikling er desuden forpligtet til at stå til rådighed for interview mv. til Skole og Forældres magasin Skolebørn, øvrige medier og primære samarbejdspartnere, samt eventuelt ved præsentation af udviklingsforløb på Skole og Forældres landsmøde i november 2016.

Hvem sidder i juryen?

 • Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre
 • Jakob Bonde Nielsen, formand for Danske Skoleelever
 • Danmarks Lærerforening
 • Skolelederforeningen
 • BUPL
 • Børne- og Kulturchefforeningen
 • Undervisningsministeriets Læringskonsulenter

Hvilke kriterier bliver projekterne bedømt efter?

 1. Udviklingsforløbet skal have skabt en positiv effekt for elevernes læring, trivsel og dannelse.
 2. Udviklingsforløbet skal indeholde et nytænkende element, enten ved at tage fat på nye områder eller ved at benytte nye metoder til håndtering af eksisterende områder.
 3. Udviklingsforløbet skal fremvise et konstruktivt samarbejde mellem flere af følgende parter i skolen:
 • Skolebestyrelsen.
 • Forældrene.
 • Eleverne.
 • Medarbejderne.
 • Skolens daglige ledelse.

Samarbejdet må gerne inddrage kommunen, flere kommuner, andre skoler og eksterne parter, som fx virksomheder, foreninger, o.l.

       4. Udviklingsforløbet skal kunne implementeres på andre skoler.

Hvem står bag DM i skoleudvikling?

DM i skoleudvikling er en del af Skole og Forældres projekt Kompetenceløft til Skolebestyrelser, der er støttet af Undervisningsministeriet. Projektet drives i fællesskab af Skole og Forældre, Danske Skoleelever og Søndagsavisen, og i juryen er der repræsentanter fra Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, BUPL, Børne- og Kulturchefforeningen og Undervisningsministeriets Læringskonsulenter.

Hvad er formålet med DM i skoleudvikling

Formålet er videndeling. Gennem konkurrencen indsamler vi beskrivelser af udviklingsforløb, som vi efterfølgende vil formidle til alle skolerne i Danmark. På den måde skal DM i skoleudvikling stimulere og fremme en udviklingskultur på skolerne i Danmark, som har en positiv effekt for elevernes læring, dannelse og trivsel.

Hvordan er tidsplanen for DM i skoleudvikling?

Marts 2017: Der åbnes for tilmelding på: http://www.tilmeld.dk/dmiskoleudvikling

6. oktober 2017 kl. 12.00: Tilmeldingsfrist.

6. oktober 2017: Deadline for deltagernes kampagner på Facebook (her optælles deling gange likes)

Medio oktober 2017: Juryen mødes og finder frem til prisvinderne. Umiddelbart efter kontaktes de seks prismodtagere og inviteres til prisoverrækkelsen i Nyborg. (Prismodtagerne får at vide, at de får en pris, men ikke hvilken.)

17. november 2017: Kåringsevent i Nyborg for de seks finalister

 

Tvivlsspørgsmål om afviklingen af konkurrencen afgøres af parterne bag DM i skoleudvikling.

 

Senest opdateret den

10. november 2017

af

cg

Læs også

Folkeskole Kirkebakkeskolen
14.06.16
Kirkebakkeskolen (Vejle)
FabLab - Etableringen af et FabLab på Kirkebakkeskolen danner grundlag for udvikling og udbredelse af arbejdet med digitale design- og...
19.04.16
Præmiesum på 100.000 kr. med 50.000 kr. til vinderen.
Skole og Forældre afholder DM i skoleudvikling i partnerskab med Danske Skoleelever. Ideen er at præmiere skoler, som har arbejdet nytænkende med et...