Vederlag til skolebestyrelsen

Vederlag til skolebestyrelsen

Kommunalbestyrelsen kan beslutte at yde forældre- og elevrepræsentanterne fast vederlag eller diæter for deltagelse i skolebestyrelsens møder, jf. folkeskolelovens § 43 stk. 4.

Det faste vederlag udgør til forældrerepræsentanterne 3.000 kr. årligt og til elevrepræsentanterne 1.000 kr. årligt.

Diæter udgør pr. dag 320 kr. til forældrerepræsentanter og 100 kr. til elevrepræsentanter. For dage, hvor hvervet beslaglægger mere end 4 timer, ydes henholdsvis 640 kr. og 200 kr.

Der kan ikke samtidigt ydes fast vederlag og diæter. Kommunalbestyrelsen kan dog vælge at yde elevrepræsentanterne diæter, selvom der ydes fast vederlag til forældrerepræsentanterne.

Både vederlag og diæter er skattepligtige.

Diæter er altid skattepligtige med mindre man er på rejse i mindst 24 timer, overnatter og ikke kan nå hjem til sig selv og spise.

Kommunalbestyrelsen kan også beslutte at yde godtgørelse for dokumenterede merudgifter, fx tabt arbejdsfortjeneste, befordringsgodtgørelse, udgifter til børnepasning mv.

Kommunalbestyrelsen kan endelig beslutte ikke at yde forældre- og elevrepræsentanterne nogen form for godtgørelse for deres arbejde i skolebestyrelsen - og det er tilfældet i de fleste kommuner.

Senest opdateret den

23. januar 2019

af

cg

Læs også

19.12.23
Se i oversigten hvilke muligheder 2024 byder på
Bliver løbende opdateret
23.11.22
Oversigt over nyhedsbreve
Skole og Forældre udsender jævnligt nyhedsbreve til medlemsskolernes forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer. Tidligere udsendte nyhedsbreve kan...