Budskabet på kaffemødet: Stop konflikten nu

Budskabet på kaffemødet: Stop konflikten nu

Nu ved Bondo og Ziegler, at forældrene til de lockoutede skolebørn forventer en meget hurtig afslutning på konflikten.

Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen, er tilfreds med, at dagens kaffemøde med Anders Bondo Christensen og Michael Ziegler gav hende lejlighed til at fortælle om forældrenes dybe frustration over skolekonflikten.

- De to forhandlere kan nu ikke længere være i tvivl om, at forældrene ser meget alvorligt på, at konflikten har fået lov til at løbe så længe. Det er jeg sikker på, at de har fået ud af vores kaffemøde. Det var positivt overhovedet at få dem til at mødes, siger Mette With Hagensen.

På mødet fortalte Mette With Hagensen de to chefforhandlere om de mange frustrationer, som konflikten medfører for forældrene.

- Vi ser vores børn mistrives. Vi ser vores børn gå glip af en masse vigtig læring. Og så oplever vi som forældre hver dag problemerne med at få hverdagen til at hænge sammen. Det er voldsomt bekymrende, at KL og Danmarks Lærerforening tager forældre og elever som gidsler i deres konflikt nu på fjerde uge, siger Mette With Hagensen.

Skole og Forældres formand oplevede en positiv stemning under mødet, men forhandlingsviljen var svær at få øje på.

- Mit indtryk er, at KL og Danmarks Lærerforening er meget langt fra hinanden. Jeg vil kraftigt opfordre dem begge til at vise forhandlingsvilje. Nu skal de tænke på eleverne, ikke på sig selv. Forældrenes tålmodighed er opbrugt for længst, siger Mette With Hagensen.

Hun håber, at KL og Danmarks lærerforening nu trækker i arbejdstøjet hen over bededagsferien, så konflikten kan få en afslutning.

Udgivet den

24. april 2013

af

Læs også

02.04.24
Flere henvendelser om vold og overgreb end forventet
En gennemgang af samtlige henvendelser til Forældrerådgivningen i årene 2020-2024 viser, at der er flere henvendelser om vold og seksuelle krænkelser...
20.03.24
Ny aftale: Mere indflydelse til skolebestyrelserne
I den nye aftale, der er indgået mellem regeringen, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, om...