Godt for forældre med frit skolevalg

Skole og Forældre er meget tilfreds med, at frit skolevalg nu gøres permanent.

Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini vil gøre forsøget med frit skolevalg permanent.
Det er Skole og Forældre meget tilfreds med.

- Jeg synes det er helt rigtig set af ministeren, at hun ikke rører ved det fri skolevalg. Det er en vigtig frihedsrettighed, siger Skole og Forældres formand, Benedikte Ask Skotte.

Det fri skolevalg har eksisteret siden 2005 og undersøgelser viser, at forældrene bakker massivt op om det frie skolevalg.

- Jeg anerkender, at der nogle steder er problemer med socialt opdelte skoler. Det skal bare ikke løses ved at indføre tvang over hele Danmark. Der er mange andre måder at løse de problemer på, siger Skole og Forældres formand.

Børne- og undervisningsministeren vil sammen med de andre partier bag folkeskoleforliget nu overveje, hvordan man kan løse problemerne med socialt opdelte skoler.

- Der er gode eksempler på, at man gennem dialog med forældrene i børnehaverne kan slå myter og rygter ihjel, så forældrene kan lave et reelt tilvalg af de lokale skoler. Ledelsens rolle er meget vigtig i formidlingen af, hvordan skolen takler faglighed og dagligdagens udfordringer og konflikter. Dialog og gennemsigtighed er en god fremgangsmåde, ligesom det er vigtigt med en anerkendelse af og håndtering af de usikkerheder, der opstår hos elever og forældre. Kort sagt et ordentligt skole/hjem-samarbejde, siger Benedikte Ask Skotte.

Hun opfordrer derfor politikerne til i særlig grad at sætte ind på de skoler, hvor der faktisk er udfordringer.

- Langt de fleste forældre ønsker at sende deres barn på den lokale folkeskole, hvis de synes de kan. Mønstrene i det fri skolevalg viser, hvor der er udfordringer. Jeg opfordrer politikerne til at bruge den viden og de gode erfaringer fra andre skoler aktivt, så problemerne løses, hvor de er, siger Benedikte Ask Skotte.

Læs Børne- og Undervisningsministeriets artikel om frit skolevalg og omtalen i Berlingske Tidende

21. februar 2012

fzb

27.01.15
Nyt hæfte om elevernes læringsudbytte
Nyt onlinehæfte med råd til skolebestyrelsens arbejde med elevernes læringsudbytte.
21.03.13
Ny forældreguide om faglig læsning og skrivning
I forbindelse med Vi læser for livet projektet har Danmarks Lærerforening og Skole og Forældre udgivet en guide til forældrene om faglig læsning og...