Ny forældreguide om faglig læsning og skrivning

I forbindelse med Vi læser for livet projektet har Danmarks Lærerforening og Skole og Forældre udgivet en guide til forældrene om faglig læsning og skrivning.

Forældreguiden, der er udviklet af Nationalt Videncenter for Læsning - Professionshøjskolerne, er en guide til forældrene om, hvordan læseundervisningen på skolens mellemtrin begynder at fokusere mere og mere på fagtekster.

Forældrene skal ikke undervise deres børn i at læse fagtekster, det er lærerens opgave. Guiden giver derimod nogle gode idéer til, hvordan forældre kan snakke med deres børn om fagtekster derhjemme og hvordan de kan støtte deres børn i at læse disse tekster. Man kan som forældre hjælpe sit barn til at få øje på, at fagtekster kræver en anden måde at læse og skrive på. De ser anderledes ud bl.a. fordi de er fyldt med fagsprog, grafer, illustrationer osv.

Lærerne på mellemtrinnet kan med fordel udlevere folderen til forældrene på det første forældremøde på mellemtrinnet.

Folderen kan købes hos Skole og forældre her

21. marts 2013

fzb

26.09.17
Hæfte 7: Skolebestyrelsens arbejde – indflydelse gennem budgettet
Skole og Forældre har udgivet et nyt hæfte i serien om skolebestyrelsens arbejde. Denne gang om arbejdet med skolens budget.
25.09.13
Fra folkeskole til kommuneskole
Beklageligt at folkeskolereformen vil give kommunerne mere magt på bekostning af skolebestyrelserne.