Ny inklusionskampagne: Forældre fremmer fællesskabet

Ny inklusionskampagne: Forældre fremmer fællesskabet

Kampagnen skal give skolebestyrelserne viden og konkrete redskaber til at gennemføre en strategi for inklusion på skolen.

Kampagnen Forældre fremmer fællesskabet skal støtte folkeskolen i udviklingen mod en mere inkluderende folkeskole, hvor færre elever bliver skilt ud til specialundervisning eller specialskoletilbud.  Kampagnens mål er at styrke forældrefællesskaberne, så skolebestyrelser og andre forældre kan spille en aktiv og konstruktiv rolle i udvikling af en folkeskole med bedre faglighed og trivsel for alle børn.

Kampagnens ene element er en række gratis kurser for skolebestyrelser i alle landets kommuner. Kurserne skal klæde bestyrelserne på til at løfte inklusionsopgaven set fra skolebestyrelsens synspunkt.
Møderne vil blive skræddersyet til de særlige udfordringer skolebestyrelserne oplever i den enkelte kommune.

Kampagnes andet element er hjemmesiden - www.inklusionsklar.dk - den skal hjælpe skolebestyrelser og andre forældre med at udvikle blandt andet inkluderende forældrefællesskaber på den enkelte skole. Hjemmesiden vil løbende blive udbygget med ideer og værktøj til såvel dialogmøder på skolerne som til skolebestyrelsens strategiske arbejde.

 

Udgivet den

3. maj 2013

af

Læs også

02.04.24
Flere henvendelser om vold og overgreb end forventet
En gennemgang af samtlige henvendelser til Forældrerådgivningen i årene 2020-2024 viser, at der er flere henvendelser om vold og seksuelle krænkelser...
20.03.24
Ny aftale: Mere indflydelse til skolebestyrelserne
I den nye aftale, der er indgået mellem regeringen, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, om...