Nyt undervisningsmateriale: Lær med Familien

Lær med Familien har undersøgt og videreudviklet to metoder til at involvere klassens forældre i elevernes læring.

Alle familier har ressourcer, der kan støtte børnene i deres læring. Det er de ressourcer, der kommer i spil med Lær med Familien.

Gennem to aktiviteter, familieopgaver og familiefernisering, kobles elevernes læring i skolen sammen med familiernes erfaringer.

- Vi ved, at forældre spiller en stor rolle for elevernes læring. Lær med Familien laver en kobling mellem skolens og forældrenes viden, og forstærker på den måde elevernes læring. Jeg håber, at mange undervisere vil lade sig inspirere af undervisningsmaterialet i dette projekt, siger Skole og Forældres formand, Rasmus Edelberg.

Evalueringen af Lær med Familien viser, at metoden fungerer bedst i indskolingen. Eleverne giver udtryk for, at Lær med Familien hjælper på motivationen og deres faglige forståelse. Forældrene oplever, at de bliver mere bevidste om deres rolle i børnenes læring.

Der udarbejdet en vejledning til, hvordan man nemt kan koble metoderne i Lær med Familien sammen med den eksisterende undervisning.

Læs vejledningen og se en kort introduktionsvideo

Lær med Familien er finansieret af Undervisningsministeriet og udviklet af Skole og Forældre i samarbejde med Via University College og Københavns Professionshøjskole.

14. januar 2019

sp

29.08.17
Selvejende folkeskoler skal bremse skolenedlæggelser
Skole og Forældre foreslår nyt forsøg med selvejende folkeskoler for at bremse bølgen af skolelukninger og manglen på forældreindflydelse.
18.09.17
Udskolingen har fået kortere skoledage
En ny undersøgelse fra Skole og Forældre viser, at otte ud af ti folkeskoler nu overholder folkeskolereformens intention om, at udskolingsklasser...