Skole og Forældre roser partierne bag indgrebet for at tage ansvar

Skole og Forældre roser partierne bag indgrebet for at tage ansvar

Skole og Forældres formand er meget tilfreds med, at partierne bag det kommende regeringsindgreb nu stopper skolekonflikten.

Skole og Forældre roser partierne bag det kommende indgreb for at stoppe skolekonflikten.

- På forældrenes vegne er jeg meget tilfreds med, at partierne bag indgrebet nu tager ansvar og stopper skolekonflikten. Konflikten har allerede haft rigeligt med konsekvenser for elever og forældre, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Hun mener det nu er vigtigt at give folkeskolen den bedst mulige start.

- Jeg vil opfordre lærere, skoleledere, elever og forældre til at arbejde sammen om at få skoledagen godt i gang igen. Vi skal alle finde tilbage til den almindelige hverdag. Lærerne skal have overblik over, hvordan de tilrettelægger resten af skoleåret og eleverne skal vænne sig til en hverdag med undervisning. Forældrene skal derfor give skolen rum til at finde sine ben. Det skal være en festdag, når skolen åbner og jeg glæder mig, siger Mette With Hagensen.

De nye rammer for lærernes arbejdstid giver skolebestyrelserne et større ansvar, når reglerne træder i kraft fra august næste år.

- Ifølge loven skal skolebestyrelsen lave principper for arbejdets fordeling mellem lærerne. Det bliver nu endnu mere vigtigt, at skolebestyrelsen varetager opgaven med at sikre kvaliteten i undervisningen og gennem principperne skaber  gode retningslinjer for tilrettelæggelsen af blandt andet lærernes arbejde, siger Mette With Hagensen.

Læs også Ministeriet for Børn og Undervisnings side med information om "Efter lockoutens ophør" 

Udgivet den

25. april 2013

af

fzb

Læs også

18.11.17
Elevernes undervisningsmiljø i fokus på Skole og Forældres landsmøde
De delegerede på Skole og Forældres landsmøde vedtog et arbejdsprogram for foreningen i 2018, der blandt andet har fokus på bedre undervisningsmiljø...
16.05.11
Minister ønsker ro om folkeskolen efter forlig
- Partierne er i gang med forhandlinger på baggrund af regeringens udspil ”Faglighed og frihed”, og jeg håber at vi når frem til et forlig inden...