Spændende debatoplæg fra Danske Skoleelever

Danske Skoleelevers debatoplæg ”Elevernes værdikamp” rummer mange gode forslag, mener Skole og Forældre, der opfordrer skolebestyrelserne til at diskutere oplægget.

Debatoplægget ”Elevernes værdikamp” er Danske Skoleelevers bud på, hvordan folkeskolen bliver bedre.

- Det er et spændende oplæg eleverne har lavet. Forslagene er meget konkrete og der er gode linjer i oplægget i forhold til inddragelse af eleverne i deres egen skolegang, siger Skole og Forældres formand Benedikte Ask Skotte.

Blandt forslagene i oplægget er disse:

• Flere faggrupper som undervisere
  • Elever på 9. klassetrin skal undervise
  • Oprettelse af sprogcenter
  • Niveaudeling i en del af skoletiden
  • Eleverne sammensætter selv 20 % af deres skema
  • Obligatoriske projektopgaver i 6.-9. klasse
  • Elevundersøgelse som element i skolens kvalitetsrapport
  • Elever evaluerer
  • Elevtimer
  • Undervisning ude i virkeligheden

- Jeg vil opfordre skolebestyrelserne til at diskutere elevernes oplæg på et skolebestyrelsesmøde. Det er vigtigt, at elevernes forslag til, hvordan folkeskolen kan blive bedre faktisk bliver realitetsbehandlet ude på skolerne, siger Benedikte Ask Skotte.

Læs hele oplægget fra Danske Skoleelever ”Elevernes værdikamp”.

24. maj 2012

fzb

26.10.15
Folkeskolen skal ikke betale finansloven
Skole og Forældres formand siger nej tak til omprioriteringsbidraget i finanslovsforslaget. Det vil sende en regning til folkeskolerne flere år frem...
15.08.16
Skole og Forældres landsmøde 2016
Landsmødet afholdes i år fredag d. 18. november til lørdag d. 19. november på Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg.