Regeringen vil gøre det sværere at komme i det almene gymnasium

Regeringen vil gøre det sværere at komme i det almene gymnasium

Regeringen vil oprette et nyt erhvervs- og professionsrettet gymnasium (epx), nedlægge 10. klasse og hæve karakterkravet til 6 for at komme på det almene gymnasium.

Formand for Skole og Forældre, Rasmus Edelberg, ser gode takter i at samle flere unge på gymnasiet, men mener også, at man ved at hæve karakterkravet til det almene gymnasium og nedlægge 10. klasse, er med til at støtte op om noget usundt i vores samfund: Præstationskultur og ulighed.

”Jeg kan være bekymret for, at de forældre, der kan, vil købe mere privat lektiehjælp, og dem, der ikke kan, bliver ladt i stikken. At vi får et A og B hold, og hvor vi som samfund er med til at generere større ulighed i stedet for at give muligheder for især drenge og familier i udsatte positioner. Det her vil presse vores unge endnu mere i forhold til at præstere, og de er i forvejen alt for pressede.”

Derudover er formanden også ked af, at man vil nedlægge 10. klasse, for det er ikke alle, der har råd til et efterskoleophold, og nogle unge har brug for det ekstra år til at komme videre både fagligt og personligt. 

Læs mere om regeringens udspil her Stort set alle unge skal have adgang til gymnasiet: Regeringen vil oprette nyt erhvervs- og professionsrettet gymnasium | Børne– og Undervisningsministeriet (uvm.dk)

Udgivet den

10. oktober 2024

af

mas

Læs også

11.10.24
Gratis kursus til forældre, der har børn med ordblindhed
Skole og Forældre tilbyder i samarbejde med VUC et landsdækkende gratis kursus til forældre, der har børn med ordblindhed, og hvis barn går på en af...
Uro
30.09.24
Ministerens fokus på sanktionsmuligheder løser ikke de reelle udfordringer
Debatindlæg af Rasmus Edelberg og Regitze Spenner Ishøy, bragt i Skolemonitor d. 30/9 2024