Sig nej til en dårlig kommuneaftale

Skole og Forældre opfordrer kommunerne til at afvise en dårlig aftale med regeringen om den kommunale økonomi for 2018.

En aftale om kommunernes økonomi for 2018 skal give mulighed for en rimelig finansiering af folkeskolerne. Ellers skal kommunerne helt undlade at skrive under på en aftale med regeringen om kommunernes økonomi. Sådan lyder opfordringen til kommunerne fra Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

- De lokale politikere giver som regel staten skylden for nedskæringer i kommunerne. Derfor er mit budskab til kommunerne, at de må lade være med at skrive under på en aftale med regeringen, hvis der ikke er nok penge til folkeskolen i aftalen, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Kommunerne har nedlagt flere hundrede folkeskoler i løbet af de sidste 10 år. Samtidig er klassekvotienten steget. Nye analyser viser, at antallet af elever i friskolerne er stigende i yderområderne og at mange forældre vurderer, at der er problemer med uro i klasserne i folkeskolen.

- Skolenedlæggelser og høje klassekvotienter presser elever fra folkeskolen over i friskolerne. Derfor skal kommunerne sikre sig, at de har råd til folkeskolen inden de skriver under på en aftale om den kommunale økonomi, siger Mette With Hagensen.

Skole og Forældre har tidligere undersøgt skolebestyrelsesformændenes vurdering af folkeskolernes økonomi. Her vurderer tre ud af fire skolebestyrelsesformænd, at deres skole har for få penge i forhold til opgaverne.
Resultatet af denne undersøgelse fra marts 2017 kan ses her.

Den årlige økonomiaftale mellem regeringen og kommunerne forhandles i disse uger. Der er møde mellem parterne i dag mandag den 22. maj kl. 13 i Finansministeriet.

Yderligere kommentarer: Mette With Hagensen, landsformand, Skole og Forældre. Mobil: 31 71 63 78

22. maj 2017

sp

18.04.13
Fire ud af ti forældre oplever trivselsproblemer hos børnene på grund af konflikten
Samtidig har hver sjette forælder været nødt til at droppe mere end 10 ugentlige arbejdstimer som følge af konflikten mellem KL og Danmarks...
04.05.15
Kommuneforhandlinger skal give bedre kvalitet i folkeskolen
Kommunernes udgift pr. elev i folkeskolen var i 2014 på linje med udgiften i 2009. Derfor er det tid til at investere i folkeskolen.