Godt for forældre med frit skolevalg
Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini vil gøre forsøget med frit skolevalg permanent.
Det er Skole og Forældre meget tilfreds med.
- Jeg synes det er helt rigtig set af ministeren, at hun ikke rører ved det fri skolevalg. Det er en vigtig frihedsrettighed, siger Skole og Forældres formand, Benedikte Ask Skotte.
Det fri skolevalg har eksisteret siden 2005 og undersøgelser viser, at forældrene bakker massivt op om det frie skolevalg.
- Jeg anerkender, at der nogle steder er problemer med socialt opdelte skoler. Det skal bare ikke løses ved at indføre tvang over hele Danmark. Der er mange andre måder at løse de problemer på, siger Skole og Forældres formand.
Børne- og undervisningsministeren vil sammen med de andre partier bag folkeskoleforliget nu overveje, hvordan man kan løse problemerne med socialt opdelte skoler.
- Der er gode eksempler på, at man gennem dialog med forældrene i børnehaverne kan slå myter og rygter ihjel, så forældrene kan lave et reelt tilvalg af de lokale skoler. Ledelsens rolle er meget vigtig i formidlingen af, hvordan skolen takler faglighed og dagligdagens udfordringer og konflikter. Dialog og gennemsigtighed er en god fremgangsmåde, ligesom det er vigtigt med en anerkendelse af og håndtering af de usikkerheder, der opstår hos elever og forældre. Kort sagt et ordentligt skole/hjem-samarbejde, siger Benedikte Ask Skotte.
Hun opfordrer derfor politikerne til i særlig grad at sætte ind på de skoler, hvor der faktisk er udfordringer.
- Langt de fleste forældre ønsker at sende deres barn på den lokale folkeskole, hvis de synes de kan. Mønstrene i det fri skolevalg viser, hvor der er udfordringer. Jeg opfordrer politikerne til at bruge den viden og de gode erfaringer fra andre skoler aktivt, så problemerne løses, hvor de er, siger Benedikte Ask Skotte.
Læs omtalen i Berlingske Tidende
Opdateret:
Læs den rapport om frit skolevalg, som Børne- og Undervisningsministeriet har bestilt