Mere viden om økonomi, samarbejde og indflydelse

Mere viden om økonomi, samarbejde og indflydelse

Skole og Forældres medlemsundersøgelse viser et behov for foreningens materialer om skolebestyrelsens arbejde med budgettet, samarbejdet i skolebestyrelsen og skolebestyrelsens indflydelse generelt.

Skole og Forældre har i løbet af sommeren 2017 lavet en medlemsundersøgelse med henblik på at få mere at vide om Skole og Forældres medlemmer og medlemmernes ønsker til foreningens aktiviteter.

Det fremgår af undersøgelsen, at medlemmerne især finder emnerne økonomi, samarbejde og indflydelse vanskelige at arbejde med i skolebestyrelsen.

På den baggrund fremhæver Skole og Forældre to hæfter i serien ”Skolebestyrelsens arbejde”, der begge er til gratis download. Hæfterne er følgende:

Indflydelse gennem samarbejde

Indflydelse gennem budgettet

- De to hæfter beskæftiger sig med de emner, som medlemmerne ifølge medlemsundersøgelsen synes er mest vanskelige at arbejde med i skolebestyrelsen. Læs dem først, og læs derefter de andre hæfter i serien efter behov, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Undersøgelsen viser også, at medlemmerne især kender Skole og Forældre fra den trykte udgave af magasinet Skolebørn og foreningens nyhedsbreve på e-mail, mens det er et mindretal af medlemmerne, der har deltaget i et af foreningens seminarer og kurser for skolebestyrelsesmedlemmer eller kontaktet rådgivningen for skolebestyrelsesmedlemmer.

- Jeg vil opfordre medlemmerne til at deltage i vores seminarer og kurser, og at ringe til vores skolebestyrelsesrådgivning, fordi vi ved det sætter turbo på skolebestyrelsens arbejde med at lave principper, føre tilsyn og forbedre kvaliteten af skolebestyrelsesmøderne, siger Skole og Forældres formand.

Medlemsundersøgelsen viser, at der overordnet er tilfredshed blandt medlemmerne med Skole og Forældres medlemsydelser, pressearbejde og lobbyindsats.

Undersøgelsen giver også en karakteristik af Skole og Forældres medlemmer. Det typiske skolebestyrelsesmedlem er en kvinde på 40-49 år med en mellemlang eller lang videregående uddannelse, der er skolebestyrelsesmedlem på en folkeskole med under 1000 elever.

Udgivet den

12. oktober 2017

af

sp

Læs også

Omsorgsplaner i folkeskolen
12.03.24
I hver klasse sidder der to børn uden venner
Ny venskabsundersøgelse, lavet af Skole og Forældres magasin Skolebørn, viser, at der sidder to børn i hver klasse, der ikke har nogen venner i...
06.02.24
Årsrapport: Forældre henvender sig i stigende grad om samarbejdsudfordringer
2023 blev igen et rekordår for Forældrerådgivningen med 2800 opkald. Og det kunne være blevet til dobbelt så mange, da ca. hver anden forælder hver...