Skolebestyrelsen er en del af skolens samlede ledelse

Skolebestyrelsen er en del af skolens samlede ledelse

De delegerede tog fra Skole og Forældres landsmøde med opgaven om at få folkeskolereformen til at lykkedes gennem dialog med interessenterne omkring folkeskolen og med budskabet om, at skolebestyrelsen er en del af skolens samlede ledelse.

Skolebestyrelsen er en del af skolens samlede ledelse og folkeskolereformen skal blive en succes ved at have en god dialog med folkeskolens parter.
De var de to hovedbudskaber på Skole og Forældres landsmøde i weekenden i Nyborg.

- Forældrene i folkeskolen vil involveres og vi glæder os til at samarbejde med skolens interessenter om at få folkeskolereformen til at lykkedes ude på skolerne, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Hun opfordrede skolebestyrelsesmedlemmerne ude i kommunerne til at lave lokale partnerskaber med politikere, forvaltning, lærere, skoleledere, elever og pædagoger, så der bliver skabt nogle gode rammer for skolernes implementering af folkeskolereformen det kommende år.

- Samarbejde er vejen til at få skolen og den nye folkeskolereform til at lykkedes. Vi forældre er enige i reformens mål og nu skal hver folkeskole i Danmark omsætte reformens rammer, så det giver mening lokalt ude på hver enkelt skole, siger Mette With Hagensen.

På landsmødet blev det igen slået fast af blandt andet undervisningsminister Christine Antorini og landsformand Mette With Hagensen, at skolebestyrelsen er en integreret del af skolens samlede ledelse.

- Det er vigtigt, at skolebestyrelsen påtager sig det ansvar, som loven lægger op til og bidrager, sammen med de andre parter, til at etablere nogle fornuftige rammer for det store reformarbejde, der er i gang nu. De delegerede på landsmødet var alle klar til at tage del i det arbejde. Det er jeg meget tilfreds med, siger Skole og Forældres formand.

På landsmødet blev næstformand Finn Juel Larsen genvalgt, ligesom der blev valgt medlemmer til Skole og Forældres hovedbestyrelse.

Yderligere kommentarer: Landsformand i Skole og Forældre, Mette With Hagensen, mobil: 31 71 63 78

Udgivet den

16. november 2013

af

Læs også

Omsorgsplaner i folkeskolen
12.03.24
I hver klasse sidder der to børn uden venner
Ny venskabsundersøgelse, lavet af Skole og Forældres magasin Skolebørn, viser, at der sidder to børn i hver klasse, der ikke har nogen venner i...
06.02.24
Årsrapport: Forældre henvender sig i stigende grad om samarbejdsudfordringer
2023 blev igen et rekordår for Forældrerådgivningen med 2800 opkald. Og det kunne være blevet til dobbelt så mange, da ca. hver anden forælder hver...