Skole og Forældre skal have ny formand

Skole og Forældre skal have ny formand

Rasmus Edelberg takker af efter 6 år som formand for Skole og Forældre. Ny formand vælges på Skole og Forældres landsmøde, der holdes på Nyborg Strand d. 22. og 23. november.

Næste år går formandens yngste ud af folkeskolen, og derfor har han besluttet at give stafetten videre. Når han kigger tilbage på formandsperioden, er der ifølge ham sket et positivt skifte politisk. 

”Vi er gået fra en for stram topstyring med reform, lockout og inklusionsmåltal, som har været gift for skolen, til reel dialog mellem parterne om skolens udvikling. Og det er godt for skolen, når os, der er helt tætte på skolens hverdag, kommer med indspark til Christiansborg, og de handler på det. Det har de bl.a. gjort i kvalitetsprogrammet, hvor forældrenes værdi i skolen anerkendes. Skolebestyrelsen skal nu med til skoleudviklingssamtalen og der afsættes penge til at give skolebestyrelsen et kompetenceløft.” 

Noget han dog fortsat har et stort ønske om, og som gives videre til ny formand, er, at politikerne også gør noget ved de økonomiske udfordringer, som rigtig mange skoler står overfor. Og særlig vigtigt bliver det, hvis flere børn med særlige behov skal kunne være i folkeskolen. For de økonomiske huller skal ikke bare fyldes op, der skal investeres, hvis det skal lykkes at få flere til at trives, lære og udvikle sig.  

Rasmus Edelberg har set det som en stor ære at repræsentere forældre til børn i folkeskolen, og er særlig stolt over, at Skole og Forældre har udviklet sig til en stærk politisk aktør, der har gode dialoger og tætte relationer til skolens parter på alle niveauer. Og en forening, der har formået at få flere skolebestyrelser til at samle sig i lokalafdelinger, der kan påvirke det politiske niveau og arbejde tæt sammen kommunalt. For det gavner børnene.   

Formand skal være fuldtidsformand 

Skole og Forældres hovedbestyrelse har besluttet, at den nye formand skal arbejde med at varetage foreningens interesser på fuld tid. Et arbejde ved siden af vil derfor ikke længere være muligt, som det har været indtil nu. Hovedbestyrelsen har i den forbindelse vedtaget nye retningslinjer for opgaver og honorering, der vil gælde for den nye formand.  

”Der er rigtig mange ting, en formand skal forholde sig til; Presse, interne og eksterne møder, dyrke relationer og arbejde på både det strategiske og politiske niveau. Det er svært at forene med et arbejde ved siden af, og derfor vil vi give en ny formand bedre vilkårtil at udføre arbejdet,” siger Rasmus Edelberg.   

Kandidater til formandsposten kan stille op helt frem til valgtidspunktet, og bliver valgt af de delegerede på landsmødet. 

Udover formandsvalg, valg til hovedbestyrelsen og forslag til vedtægtsændringer, så er skolens fællesskaber på landsmødets program med oplæg og workshops til skolebestyrelsesmedlemmerne.   

Læs mere om landsmøde 2024

Om Rasmus Edelberg 

Rasmus Edelberg blev valgt ind i Skole og Forældres hovedbestyrelse i 2014, blev næstformand i 2015 og formand i 2018. Sidder i skolebestyrelsen på Ny Hollænderskole, Frederiksberg Kommune.  

Arbejder som sekretariatschef i Udbetaling Danmark. 

Uddannet fra Københavns Universitet i 2001 i statskundskab.  

Bor på Frederiksberg med sin kone og to børn.  

 

Udgivet den

18. september 2024

af

mas

Læs også

28.08.24
Forældrenes tillid er afgørende for bedre inklusion i folkeskolen
Et nyt skoleår er i gang, og en ny årgang af børn er netop begyndt i skole. Mange kommuner arbejder aktivt for at inkludere flere børn med særlige...
14.08.24
Forældre: Skolernes konflikthåndtering halter
49 procent af forældrene har oplevet, at deres barn i løbet af det sidste år har været udsat for udadreagerende eller grænseoverskridende adfærd fra...