Forældrenes deltagelse i skolens liv og barnets skolegang

Inspiration til skolebestyrelsens arbejde med princippet for forældrenes deltagelse i skolens liv og barnets skolegang.

Forældrenes inddragelse i deres barns læring og trivsel er den vigtigste enkeltfaktor for at løfte børnenes faglige udbytte af undervisningen.

Det er en del af det lovpligtige principområde: samarbejde mellem skole og hjem og skolens og forældrenes ansvar i samarbejdet. Princippet kan udformes på mange måder og skal passe til jeres skole og til jeres værdigrundlag. Samtidig skal princippet udformes, så de passer til den skolepolitik, der er i kommunen, og så det lægger inden for lovgivningen.

Hjælp og inspiration til at lave princip for forældrenes deltagelse i skolens liv og barnets skolegang

Værktøjskassen indeholder redskaber, der hjælper jer med at lave et effektfuldt princip for forældrenes deltagelse i skolens liv og barnets skolegang:

Skemaer, der hjælper jer igennem processen på en god måde:

Inspirationsmateriale til forældreinddragelse:

15. november 2018

pe

02.09.11
Bevar elevplanerne
Over 400 folkeskoler har søgt om dispensation til at slippe for at lave elevplaner. Elevplanerne er imidlertid den eneste skriftlige tilbagemelding...
08.05.15
Princip for forældremøder
Skole og Forældre har udviklet dette princip for forældremøder til inspiration til skolebestyrelserne.