Viden- og Erfaringsseminar 2015

Temaet var skolebestyrelsens arbejde med skole-hjem-samarbejde og andre reformtemaer.

Over 300 aktive skolebestyrelsesmedlemmer deltog i april 2015 på et af de 5 regionale Viden- og Erfaringsseminarer.

Skole-hjem-samarbejde og ansvarsfordelingen mellem skole og hjem var i fokus på plenumoplæggene, som du her kan finde materialer fra:

Opdragelse - et fællesanliggende mellem skole og hjem
Oplæg v/ John Aasted Halse, aut. psykolog og forfatter
Region Nordjylland og Region Midtjylland

Imellem fællesskab og individuel præstation: Fordeling af ansvar for et udeleligt projekt
Oplæg v/ Nina Hein, lektor
Region Syddanmark

Ansvar for ansvar
Oplæg v/ Hanne Knudsen, lektor
Region Hovedstaden

Hvordan spiller det sociale, det faglige og det didaktiske sammen?
Oplæg v/ Helle Plauborg, videnskabelig assistent
Region Sjælland

Deltagerne fik på de efterfølgende dialogseminarer mulighed for at udveksle erfaringer, ideer, visioner og give hinanden input i forhold til 5 reformtemaer:

• Understøttende undervisning
  • Lektiecafé
  • Samarbejdet med lokalområdet
  • Digitalisering i skolen
  • Skole-hjem-samarbejdet og fordeling af ansvar hhv. skole og hjem

Noterne fra dialogseminarerne er blevet samlet i et Inspirationskatalog, som skolebestyrelserne kan bruge i arbejdet med at bringe skolerne ind i fremtiden.

26. oktober 2015

ia

18.11.17
Elevernes undervisningsmiljø i fokus på Skole og Forældres landsmøde
De delegerede på Skole og Forældres landsmøde vedtog et arbejdsprogram for foreningen i 2018, der blandt andet har fokus på bedre undervisningsmiljø...
24.08.16
Skal skolebestyrelsen behandle personsager?
Der bliver klaget over en lærer ved skolen - både til ledelsen og skolebestyrelsen, men skolebestyrelsen skal da ikke behandle personsager?