Håndbog for skoleforældre

Håndbog for skoleforældre

For første gang udgives der nu en håndbog for de 10 vigtigste år i et barns liv – Håndbog for skoleforældre.

Forældres interesse, støtte og hjælp til deres børns skolegang har stor betydning for, hvordan børn lærer og trives.

– Målet med Håndbog for skoleforældre er at hjælpe forældre til børn i folkeskolen med at give deres børn den bedst mulige skolegang, siger Ulla Hinge, der er bogens redaktør. 
Håndbogen er udgivet af Skole og Forældre. Den bygger på foreningens viden og erfaring gennem mange år som interesseorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Håndbog for skoleforældre beskriver, hvordan forældre kan forstå og tackle en lang række vigtige problemstillinger, som de kan støde på i løbet af et barns skoleliv; fra skolestart til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse. Den giver forældrene baggrundsviden, fortrolighed med principperne bag folkeskolen og, ikke mindst, en stribe praktiske råd.

– Et barns skolegang er 10 meget vigtige år, og der er høje forventninger både fra og til forældrene, også højere end før. Vores håndbog gør forældrene meget bedre forberedt til deres barns skolegang, siger Ulla Hinge.

Den danske folkeskole er ikke perfekt, men den er i absolut topklasse internationalt. Og hvad der er endnu mere vigtigt: Vi skaber den selv. Som elever, forældre, lærere, pædagoger – i det hele taget alle, der har med skolen at gøre – kan vi takke hinanden for den skole, vi har. Forældrenes rolle har altså betydning, ikke blot for deres egne børn, men også for alle andre i skolen.

– På 120 sider med masser af illustrationer og eksempler formidler Skole og Forældre den viden, som gør, at forældre kan støtte deres børns skolegang og fortsat give et vigtigt bidrag til at skabe en fantastisk grundskole i Danmark, siger Ulla Hinge.

Bogen koster 200 kr. og kan bestilles direkte hos Skole og Forældre.

Yderligere oplysninger eller kommentarer: Ulla Hinge, redaktør, mobil 299216967, mail ulla@hingethomsen.

 

Udgivet den

13. august 2020

af

pe

Læs også

02.04.24
Flere henvendelser om vold og overgreb end forventet
En gennemgang af samtlige henvendelser til Forældrerådgivningen i årene 2020-2024 viser, at der er flere henvendelser om vold og seksuelle krænkelser...
20.03.24
Ny aftale: Mere indflydelse til skolebestyrelserne
I den nye aftale, der er indgået mellem regeringen, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, om...