Stigende utilfredshed med skolereformen blandt forældre

Stigende forældreutilfredshed skyldes især manglende eller dårlig implementering af folkeskolereformens elementer.

En ny undersøgelse, som Skole og Forældre har foretaget blandt forældre til børn i folkeskolen, viser at forældrenes utilfredshed med deres børns skolegang er steget siden Skole og Forældre foretog en lignende undersøgelse i september 2014.

- Det er bekymrende, at forældrene er blevet mere utilfredse. Utilfredsheden skyldes ifølge vores undersøgelse især, at de nye elementer som lektiecafe og bevægelse ikke har en tilstrækkelig god kvalitet, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Skole og Forældres undersøgelse er lavet til et kommende møde i det såkaldte partnerskab om folkeskolen, hvor Undervisningsminister Christine Antorini mødes med interessenterne omkring folkeskolen.

- Jeg venter gerne på, at skolerne får udviklet gode løsninger og modeller med fokus på kvalitet.
Det er vigtigt at kommuner og skoler fortæller forældrene om det udviklingsarbejde, der foregår på skolerne, så forældre ved, at der arbejdes. Her har skolebestyrelserne også et ansvar for at holde et højt informations- og kommunikationsniveau til både elever og forældre, siger Mette With Hagensen.

Læs notatet her

30 januar 2015

fzb

21.09.10
Landsmøde 2010
Læs om Skole og Forældres landsmøde
07.06.13
Tillykke til folkeskolen med skoleforliget
Skoleforliget vil løfte folkeskolen, mener Skole og Forældre. Det er dog uheldigt, hvis for store dele af forliget først kan træde i kraft i 2016.