Søgeresultater

  1. Kommunerne svigter indeklimaet på skolerne

    Ny undersøgelse viser, at seks ud af 10 skoler har problemer med indeklimaet.

  2. Glædeligt, at eleverne har det godt i skolen

    Nye resultater fra SFIs børnepanel på 9000 elever i 5.-7. klasse viser, at langt de fleste elever, også de inkluderede, både individuelt og kollektivt trives godt i skolen.

  3. Plads til forbedring, hvis alle elever skal blive så dygtige som de kan

    Hver tredje forælder mener, at skolen kun i ringe grad motiverer deres barn til at lære, viser ny undersøgelse fra magasinet Skolebørn.

  4. Børnehaveklasse

    Et barns undervisningspligt begynder den 1. august i det kalenderår, hvor barnet fylder 6 år, og børnehaveklassen - eller 0. klasse, som den kaldes på de fleste skoler - er således en del af den obligatoriske, 10-årige grundskole.

  5. Eliteidrætsklasser

    Optagelse i en eliteidrætsklasse

  6. Specialklasse

    Det er den overordnede regel i folkeskoleloven, at elever skal kunne undervises i normalklasserne, eksempelvis gennem undervisningsdifferentiering, holddannelse m.m.. Hvis dette ikke er muligt, skal specialundervisning foregå efter princippet om mindst muligt indgreb.

  7. Klassens kultur

    Klassens kultur er afgørende for om der kan forekomme mobning i en klasse.

  8. Aldersintegrerede klasser

    Skolen deles i klasser, og den endelige klassedeling skal være på plads senest ved udgangen af børnehaveklassen, jf. folkeskolelovens § 25 stk. 2.

  9. Klassekvotient

    Klassekvotienten er gennemsnittet af elever i et antal klasser. En skole med tre 7. klasser med henholdsvis 23, 25 og 26 elever har eksempelvis en klassekvotient på 24,7.

  10. Klassens tid

    Klasselærerens fag tillægges ekstra timer til løsning af særlige opgaver i forhold til klassen (jf. Folkeskolelovens § 18 stk. 5.). Denne tid betegnes ”Klassens tid”.

Sider