Søgeresultater

  1. Glædeligt, at eleverne har det godt i skolen

    Nye resultater fra SFIs børnepanel på 9000 elever i 5.-7. klasse viser, at langt de fleste elever, også de inkluderede, både individuelt og kollektivt trives godt i skolen.

  2. Specialpædagogisk bistand

    Specialpædagogisk bistand kan ydes til børn, der kræver særlig hensyntagen eller støtte.

  3. Specialklasse

    Det er den overordnede regel i folkeskoleloven, at elever skal kunne undervises i normalklasserne, eksempelvis gennem undervisningsdifferentiering, holddannelse m.m.. Hvis dette ikke er muligt, skal specialundervisning foregå efter princippet om mindst muligt indgreb.

  4. Inklusion

    Partierne bag folkeskoleforliget og KL har indgået en aftale om, at folkeskolen skal indrettes, så færre elever får brug for specialundervisning eller specialskoletilbud. Konkret er målsætningen, at højst 4 % af folkeskolens elever i 2015 skal være ekskluderet fra den almindelige undervisning.

  5. Specialundervisning

    Specialundervisning er for elever med særlige undervisningsbehov, som ikke kan opfyldes inden for rammerne af den almindelige undervisning, eller hvis elevens skolesituation i øvrigt giver anledning til alvorlig bekymring.

  6. Ordblindhed

    Dysleksi: Lav læse- og skriveevne i forhold til alder og intelligens.

  7. Børn, ikke inklusionsbørn

    Der er efterhånden ingen grænser for, hvilke problemer i den danske folkeskole, som inklusionsbørn skal bære ansvaret for.

  8. Klar til inklusion i folkeskolen?

    Se nye materialer til bedre inklusion i folkeskolen – for skolebestyrelser, forældre og skolens ansatte.

  9. Positivt at måltal for inklusion droppes

    En regeringsnedsat ekspertgruppe har netop offentliggjort et eftersyn af inklusion i folkeskolen. Konklusionen er blandt andet, at der skal være en større opmærksomhed på den enkelte elevs faglige udvikling og trivsel.

  10. Elevernes udvikling i skolens faglige og sociale fællesskaber

    Inspiration til skolebestyrelsens arbejde med princippet for elevernes udvikling i skolens faglige og sociale fællesskaber

Sider