Søgeresultater

  1. Specialpædagogisk bistand

    Specialpædagogisk bistand kan ydes til børn, der kræver særlig hensyntagen eller støtte.

  2. Undervisningsassistenter

    Siden 2009 har skolerne kunnet ansætte såkaldte undervisningsassistenter, en ny stillingskategori som er hentet fra Finland. Undervisningsassistenter minder om pædagogmedhjælpere. De har ikke ansvaret for undervisningen, men bistår læreren i klassen med urolige børn eller børn med behov for...

  3. Pædagogisk læringscenter

    Ved selvstændige skoler skal der være et pædagogisk læringscenter, jf. folkeskolelovens § 19 stk. 2. Dets opgave er at udvikle og understøtte læringsrelaterede aktiviteter for eleverne, og at understøtte læreres og pædagogers fokus på læreprocesser og læringsresultater.

  4. Skolebibliotek

  5. Pædagogisk ledelse

    Siden et OECD review af den danske folkeskole i 2004 efterlyste mere pædagogisk ledelse, er der sket en styrkelse af skolelederens rolle. En større accept af at skolelederen kan og skal blande sig i hvordan der undervises i klasserne, betyder også at skolebestyrelsen kan få større indflydelse på...

  6. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR)

    En kommune har en række opgaver over for børn, unge og familier, der kræver særlig psykologisk eller specialpædagogisk viden, fx når der skal afgives en psykologisk vurdering af, om der skal iværksættes specialpædagogisk bistand over for småbørn eller specialundervisning for en elev i folkeskolen.

  7. Pædagogisk Råd

    Indtil 2014 bestemte folkeskoleloven, at der ved hver skole skulle dannes et pædagogisk råd, som var rådgivende over for skolens leder.

  8. Pædagogisk personale

    Pædagogisk personale i folkeskolen består af de personer, der varetager undervisningsopgaver og andre pædagogiske opgaver på en skole.

  9. Er de ansatte på skolen omfattet af det værdiregelsæt, som skolebestyrelsen vedtager?