Søgeresultater
-
Uddannelse af lærere
For at kunne varetage undervisningen i 1.-10. klasse skal lærerne have gennemført uddannelsen til lærer i folkeskolen jf. folkeskolelovens § 28.
-
Lærersamarbejde
I Folkeskoleloven stilles der krav om, at skolerne tilpasser undervisningen til lokale ønsker og behov, men også planlægger og koordinerer af hensyn elevernes forskellige forudsætninger. Lærersamarbejdet foregår derfor på mange planer.
-
Personale- og samarbejdsforhold
Lærerne og alle ansatte på skolen har ret til at være medbestemmende ved fastsættelse af retningslinjer for skolens arbejds- og personaleforhold.
-
Lærernes opgaver
Lærerens opgave er primært at undervise eleverne i de forskellige fag og give alle elever den bedst mulige faglige uddannelse, men det er i høj grad også lærerens opgave at udvikle og opdrage eleverne.
-
Børnehaveklasseleder
En børnehaveklasseleder varetager undervisningen af børnehaveklassen.
-
Skole hjem samarbejde
Folkeskolelovens kapitel 1 handler om folkeskolens formål. I § 1 står der, at Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver...
-
Lærerne
En lærer er en person, der er ansat i en lærerstilling.
-
Kompetencedækning
Folkeskolelovens §40, stk 7 pålægger kommunalbestyrelsen at sikre, at lærerne i kommunens skolevæsen har undervisningskompetence fra læreruddannelsen eller tilsvarende faglig kompetence i de fag, som de underviser i (kompetencedækning). Kommunalbestyrelsen kan i helt særlige tilfælde med...
-
Klasselærer
Med folkeskolereformen fra 2014 blev kravet i lovgivningen om, at der til hver klasse knyttes en klasselærer, som tillægges ekstra undervisningstid til varetagelse af denne opgave, afskaffet.
-
Undervisningskompetence
Af lov om uddannelse til professionsbachelor som lærer fremgår det, at en lærer gennem sin uddannelse opnår undervisningskompetence i 3 fag.