Forældrearbejdsdag

Mange skoler har tradition for at lave arbejdsdage hvor forældrene møder op på skolen og bidrager håndfast til vedligeholdelsesopgaver, nyindretning af legepladsen m.m.

Derved kan forældrekredsen ofte på en formiddag klare opgaver som det ville tage år at få kommunen til at finansiere og udføre.

Nogle skolebestyrelser er modstandere af sådanne løsninger. De henviser til at skolen er skattefinansieret, så alle i forvejen har betalt for deres børns skolegang, og at kommunen ikke skal kunne løbe an på at forældrene før eller senere vil møde op til en forældrearbejdsdag. Andre har den holdning at forældrearbejdsdagen under alle omstændigheder er en god ramme om et fælles projekt der involverer familierne i skolen.

8. april 2015

cg

30.09.10
Klassekvotient
Klassekvotienten er gennemsnittet af elever i et antal klasser. En skole med tre 7. klasser med henholdsvis 23, 25 og 26 elever har eksempelvis en...
30.09.10
Privatskoler
En privatskole er en skole, som giver tilbud om, at eleven kan opfylde undervisningspligten på anden måde end ved at gå i folkeskolen.