Kommunikation mellem skole og hjem

Her kan skolebestyrelsen få hjælp til at styrke kommunikationen mellem skole og hjem skole. Der er principper til inspiration og hjælpeskemaer til brug for det konkrete arbejde.

Måden kommunikationen mellem skole og hjem fungerer på kan skabe grundlaget for et godt skole-hjem-samarbejde. Men det kan også være en kilde til utilfredshed og konflikt.

Det er et af de lovpligtige principområder. Princippet kan udformes på mange måder og skal passe til jeres skole og til jeres værdigrundlag. Samtidig skal princippet udformes, så de passer til den skolepolitik, der er i kommunen, og så det ligger inden for lovgivningen.

Hjælp og inspiration til at lave princip for kommunikation mellem skole og hjem

Værktøjskassen indeholder redskaber, der hjælper jer med at lave et effektfuldt princip for kommunikation mellem skole og hjem:

Skemaer, der hjælper jer igennem processen på en god måde:

Læs mere om kommunikation mellem skole og hjem på Undervisningsministeriets læringsportal EMU.

Find konkrete forslag til forbedring og udvikling af skole-hjem-samarbejdet med især nydanske forældre i dette inspirationshæfte udgivet af Social-, Børne- og Integrationsministeriet.

10. marts 2016

pe

08.05.15
Princip for forældres deltagelse i skolens liv og barnets skolegang
Skole og Forældre har udviklet dette princip for forældres deltagelse i skolens liv og barnets skolegang til inspiration til skolebestyrelserne
17.06.15
Princip for skole-hjem-samtaler
Skole og Forældre har udviklet dette princip for skole-hjem-samtaler til inspiration til skolebestyrelserne.