Skolebørn nr. 4 2017

Stort tema om: Udskoling

Køb Skolebørn nr. 4 2017 som pdf eller i trykt udgave

Formand til kommuner: Investér i udskolingen
Jo længere eleverne har gået i skole, jo mere keder de sig, viser undersøgelser. Vi skal nytænke og investere i udskolingen, så vi kan tænde læringslysten i eleverne igen, mener formand for Skole og Forældre.

Hver tredje elev i 9. klasse synes, at undervisningen ”tit” eller ”meget tit” er kedelig, viser den nationale trivselsmåling.

”Skolen skal give mening for eleverne i udskolingen, og den mening kan være svær at finde, når skolen i elevernes øjne blot er gentagelser af, hvad de har gjort siden de begyndte i skolen. Selv ugidelige teenagere kan dog forvandle sig til arbejdsomme videbegærlige unge, hvis vi formår at finde netop det i den unge, i fællesskabet og undervisningen, som tænder læringslysten,”

siger formand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen. Hun mener derfor, at kommunerne skal sætte penge af i budgettet til at give udskolingen i folkeskolen en saltvandsindsprøjtning.

Valg og varieret undervisning
Eksperterne peger på variation i undervisningen, ægte medbestemmelse og valgfrihed som noget af det, der kan skabe motivation i udskolingen. På Gasværksvejens Skole i København er de gået linen ud og giver eleverne mulighed for at vælge forskellige hold i alle fag. Læs hvad der sker, når man afliver faste klasser og skemaer (side 8).
Forskning fra USA viser, at det er måden at tænke på – eller tankesættet - der er afgørende for unges motivation og fremtidsmuligheder. Magasinet Skolebørn har mødt en af verdens førende forskere i motivation, Carol Dweck, og giver hendes gode råd til skoler og forældre videre.

Tal: Er undervisningen kedelig?
4. klasse: 21 procent svarer ”meget tit”/”tit”
9. klasse: 36 procent svarer ”meget tit”/tit”
Kilde: Den nationale trivselsmåling 2016/17

Det trykte magasin sendes til dig som er skolebestyrelsesmedlem på Skole og Forældres medlemsskoler og som abonnent i Post Danmarks omslag (OBS. evt. sammen med reklamer).

Skolebørn udkommer også i en ny online-version, som alle forældre på medlemsskolerne kan få adgang til gennem forældreintra.

Næste magasin Skolebørn nr. 1 2018 omdeles i februar 2018

8. februar 2018

mhk

04.02.15
Plads til forbedring, hvis alle elever skal blive så dygtige som de kan
Hver tredje forælder mener, at skolen kun i ringe grad motiverer deres barn til at lære, viser ny undersøgelse fra magasinet Skolebørn.
20.08.14
Kun en ud af 20 skoler nytænker forældreinddragelse
Hvordan kan forældrene støtte deres børns faglige udvikling, hvis der ikke længere skal laves lektier derhjemme? Det har kun ganske få et bud på,...