Forældre: Færre elever i klasserne

En undersøgelse fra Skole og Forældre viser, at forældre ønsker færre elever i klasserne, mere ro i timerne og flere penge til folkeskolen.

En undersøgelse, som Skole og Forældre har gennemført blandt forældre til børn i folkeskolen, viser, at forældre især peger på uro i timerne, for store klasser og for få penge som de store problemer i folkeskolen i dag.

”En klasse med 28 elever er alt for meget og lærerne kan ikke håndtere undervisningen,” er en af kommentarerne fra en forælder, der har besvaret undersøgelsen.
”En af vores døtre er startet i en klasse med 26 elever. Der er tre spor med henholdsvis 27, 26 og 25 elever. Jeg forstår ikke - ud over det økonomiske perspektiv - at der ikke er lavet fire spor, når tryghed og nærhed er så vigtigt for børns trivsel. Disse ting er årsag til, at vi går i seriøse overvejelser om at starte vores børn op på privatskole,” skriver en anden forælder.

Forældrene opfordrer kommunalpolitikerne til at se folkeskolen som en investering, ikke en udgift.

”Der skal prioriteres flere midler til folkeskolen - pengene kommer tifold igen om nogle år,” skriver en forælder.

”Børnene er vores fremtid. Det er vigtigt og det må gerne koste penge,” skriver en anden forælder.

Forældrene peger generelt på, at der ikke er tilstrækkeligt med penge til folkeskolen.

”Giv folkeskolen nogle flere penge, så vi kan få nogle ordentlige forhold på skolen og bedre tilbud til børnene i undervisningen,” skriver en forælder.

Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen, opfordrer forældrene til at finde ud af, hvad lokalpolitikerne mener om folkeskolen inden kommunalvalget og at huske at sætte krydset på valgdagen.

- Find ud af, hvad dine lokalpolitikere vil med folkeskolen, inden du stemmer og husk at nå frem til stemmeboksen. Jeg synes også du skal snakke med dine venner og familie, lave et opslag på Facebook eller skrive et debatindlæg om folkeskolen til din lokalavis. Gør noget, så folkeskolen kommer på dagsordenen til kommunalvalget i november. Det er os som forældre, der skal gøre opmærksom på folkeskolens vilkår. Det er os, der ved, hvor skoen trykker ude på skolerne,” siger Mette With Hagensen.

Kommunalvalget finder sted den 21. november 2017.

11. oktober 2017

sp

20.09.11
Skole og Forældre vil have frie og selvstyrende skoler
Frihed til folkeskolerne vil hæve elevernes faglige resultater, mener Skole og Forældre.
01.03.13
Trivsel på spil
Trivsel på spil. Elev-, lærere-, skoleleder- og forældreorganisationerne har samarbejdet om et nyt dialogspil, der kan være med til at fremme de gode...