Skole og Samfund skifter navn til Skole og Forældre

Skole og Samfund skifter navn til Skole og Forældre

Landsorganisationen for forældre i folkeskolen skifter navn til Skole og Forældre

Landsorganisationen for forældre i folkeskolen hedder fra i dag den 22. juni 2010 Skole og Forældre og nedlægger dermed det gamle navn Skole og Samfund.

Landsforeningen fylder 75 år i 2010 og benytter lejligheden til fremstå mere tidssvarende.

- Det nye navn - Skole og Forældre - er mere præcist i forhold til, hvad foreningen står for. Vi skifter navn i forbindelse med en større omlægning af foreningens generelle brand og visuelle identitet, og tidspunktet passer godt med, at vi fejrer 75 års jubilæum i 2010, siger foreningens formand Benedikte Ask Skotte.

Skole og Forældres medlemmer er de mere end 10.000 forældre, der er medlem af en skolebestyrelse i Danmarks 1500 folkeskoler, samt andre, der har interesse i skolebestyrelsernes arbejde.

- Der er en stor opmærksomhed om folkeskolen i øjeblikket. Al forskning viser, at forældrene har kolossal betydning for, hvordan det går børnene i skolen. Skole og Forældres fornemste opgave er at få politikere, lærere, skoleledere og forældre til at arbejde ud fra den erkendelse. Det er en erkendelse, der mangler mange steder i dag. Derfor er der fortsat et stort behov for en forening som Skole og Forældre, siger Benedikte Ask Skotte. 

For 75 år siden, den 6. juni 1935, stiftede en kreds af forældre ”Forældrerådenes Sammenslutning”. Senere kom foreningen til at hedde ”Landsforeningen for forældreråd og skolekommissioner” og endnu senere ”Skole og Samfund”.

Læs mere om Skole og Forældre på www.skole-foraeldre.dk

Yderligere kommentarer:
Benedikte Ask Skotte, formand for Skole og Forældre, tlf. 22 57 49 88

Udgivet den

23 august 2010

af

fzb

Læs også

Illustration: Pernille Mühlbach
14.11.17
19 ud af 20 forældre synes folkeskolen er god
God skole, glade børn, der lærer noget, men for meget larm i timen. Sådan siger forældre om folkeskolen i ny undersøgelse.
26.11.10
Lad os satse på skole-hjem-samarbejdet, Tina Nedergaard
I dag er det allerede sådan, at et barn i akutte problemer, kan blive afhentet af forældrene. At skrive det ind i loven er et helt forkert signal. Vi...